Page Rank

 

OnePlusYou Quizzes and Widgets OnePlusYou Quizzes and Widgets

joi, august 27, 2009

Dezinsecţie, corigenţe la engleză şi la seriozitate

Se pare că "întreruperea" în programul de pregătire cu elevi din clasele a V-a şi a VIII-a a durat două zile în loc de una: aparent, în localul şcolii a fost interzis accesul timp de 48 de ore de la dezinsecţie; mai precis, până această după-amiază, când sper că se va aerisi. Mâine voi reveni, iar săptămâna viitoare cei doi elevi care vor fi chemaţi la "Olimpiada de toamnă", dacă vor binevoi să se prezinte, vor participa şi ei la ore de pregătire specială; dacă nu, şi nici la examen... vor repeta anul şcolar! Evident, ei nu vor citi aceste rânduri, dar cine le va citi ar trebui să înveţe şi din lecţia lor :)
Însă mai am unii elevi, corigenţi la disciplina "seriozitate"; nu le voi face publice numele, dar presupun că se vor recunoaşte prin NEPARTICIPARE şi la proiectul de cooperare, din păcate!
Să vedem mâine, aşadar!

duminică, august 23, 2009

Postarea 100

Iată că a împlinit 100 de postări şi... un an şi opt zile! Bloguleţul, desigur...
Chiar dacă nu prea am fost nici ajutat, nici vizitat, merg(em) înainte! Nu există alternativă, corect?
S-a întâmplat ca astăzi să fie chiar 23 august; deşi am mai scris acum un an despre acest lucru, iar azi nu e decât o cifră ceva mai rotundă de la data de 23 august 1939, consider că se merită amintită această dată de două ori nefastă în istoria românilor (atenţie, nu a României - dacă am spune/scrie România, ne-am referi la actuala Românie, dar am uita că, datorită înţelegerii încheiate între germani şi ruşii sovietici acum 70 de ani, am rămas fără Basarabia şi Bucovina în vara lui 1940).
Pe alt palier, continuăm cu pregătirea şi proiectul; luni da, marţi da, miercuri nu :)
Miercuri nu voi veni la şcoală - trebuie să plec până la Suceava, dar joi reluăm operaţiunea!
;)

vineri, august 21, 2009

"Nu deranjaţi! Vacanţă!"

Trebuie să spun că sunt un pic dezamăgit de atitudinea unor elevi, care nu au vrut să vină la şcoală săptămâna asta; unii nu pentru că n-au auzit, ci pentru că "nu vrea muşchii lor" să se deranjeze de acasă în vacanţă - deşi chiar au discutat cu mine...
Mă gândesc, din ce în ce mai serios, să fac apel la unii elevi ai claselor a VII-a; cred că posibilitatea unei participări la proiect li se va părea mai atractivă decât unora dintr-a VIII-a. Să vedem până luni ce "prezenţă" vom avea!
Weekend plăcut!

sâmbătă, august 15, 2009

Sfânta Maria

În primul rând un sincer "La Mulţi Ani!" tuturor celor cre-şi sărbătoresc (sărbăutoresc?!) onomastica azi!
În al doilea rând, e Ziua Marinei - aşa că ar fi bine să urmărim un pic o "sărbătoare de criză" măcar la TV...
Nu în ultimul rând, luni: la şcoală! De la ora 12, următorii elevi din clasele a VIII-a A şi B (dar nu numai ei) sunt "chemaţi" pentru proiect şi pentru un pic de pregătire la limba engleză - conversaţii, vocabular etc.
Iată-i pe "aleşi" (în ordine alfabetică, doar cu un singur prenume): Anghele Ştefan, Baltă Mirela, Chiţu Toader, Ciobanu Ionuţ, Corbei Cosmin, Ion Andreea, Lazăr Robert, Răus Alexandru; Achiţenei Viorica, Anghel Roxana, Barnea Adrian, Cărceanu Andrei, Iacob Mihail, Lupu Adrian, Petrescu Denisa, Strugaru Vlăduţ.
I'm waiting...

vineri, august 07, 2009

Hai la treabă!


Având în vedere că mi-a sosit până şi răspunsul oficial de aprobare a parteneriatului şcolar, cred că e clar de-acum că lucrurile au intrat pe făgaşul cel bun. Aşadar, săptămâna viitoare vreau să încep un pic de "lucru", în materie de conversaţie, cu elevii care vor participa la proiect. Să nu confundăm proiectul în sine cu voiajele în Franţa şi Grecia! Participarea la proiect este o condiţie pentru cei care vor să meargă în străinătate, dar nu şi invers, cel puţin deocamdată. Am înţeles de la coordonatoarea proiectului că nu vor fi mai mult de 15 elevi pentru Franţa, dar abia la sfârşitul lui septembrie voi şti mai multe...
Olanda, din nefericire, nu a fost aprobată ca participantă la proiect, dar ei vor totuşi să participe, din fonduri proprii. Dacă li se va aproba acest lucru, programul va rămâne neschimbat. Dacă nu, vor fi înlocuiţi de spanioli.
Deci, pentru început, săptămâna viitoare aş dori să mă întâlnesc cu elevi din clasele a VIII-a A şi a VIII-a B. Voi posta ulterior lista cu numele lor, dar aproape sigur că ştiu ei care sunt: în general, cei care au participat şi la lecţia deschisă din noiembrie (plus Adi Barnea, fireşte...). Micile excepţiivor fi totuşi libere să participe, fie şi numai pentru a-şi îmbunătăţi "conversation skills" :))