Page Rank

 

OnePlusYou Quizzes and Widgets OnePlusYou Quizzes and Widgets

vineri, aprilie 30, 2010

Ultima zi la Mavrochori

Astazi e ultima zi pentru echipa romana in scoala din Mavrochori (pamant negru, adica roditor, manos). In aceasta dupa-amiaza plecam spre Kastoria, iar dupa ultimele cumparaturi acolo, vom lua autobuzul de ora 16.00 spre Salonic, unde vom ajunge in jurul orei 18.30 (la autogara), respectiv 19.00 in centru. Vom mai sta in Salonic pana la plecarea trenului (ora 00.30), apoi dupa vreo 16 ore vom ajunge in Gara de Nord, iar la ora 23.20 vom urca in rapidul de Botosani, care ne va lasa in gara Botosani in jurul orei 07.30. Microbuzul - acasa!!!!
Toti copiii au fost incantati de aceasta "vizita", nu s-au intamplat accidente sau lucruri negative, iar parintii care au gazduit copii romani au fost foarte multumiti de comportamentul acestora. O nota mare, special pentru parintii si cadrele implicate in acest proiect, care au avut grija de echipa noastra nu ca de niste straini, ci mai degraba ca de niste rude apropiate venite in vizita dupa multi ani!
Ospitalitatea celor cu care am avut de-a face a fost desavarsita, de la soferii de autobuze si autocare pana la directoarea scolii si vice-primarul muncipalitatii (structurii respective).
Vom reveni cu poze (deocamdata mai gasiti cateva si pe www.infomileanca.ro) si cu descrierea "aventurilor" din Grecia (Salonic, Kastoria, Mavrochori, Katerini, toate obiectivele vizitate) in cursul saptamanii viitoare, dupa ce ne intoarcem si ne "tragem sufletul" un pic, iar elevii claselor a VIII-a isi vor sustine examenul.
Toate cele bune,
Echipa Romaniei!
PS: dupa ce intram in tara, la Giurgiu, maine pe la 15.30-16.00 (aproximativ), incepem "telefoniada"! :))

miercuri, aprilie 21, 2010

Spre Grecia!

În această seară, 21 aprilie 2010, la ora 19.30, echipa de proiect va începe îmbarcarea în microbuzul şcolii Havârna, cu care vom pleca spre gara Botoşani. Aceasta e prima etapă din drumul către Kastoria... Cea de-a doua etapă va fi călătoria cu trenul rapid nr. 752, ce va pleca din Botoşani la ora 22.20 şi va ajunge în gara Bucureşti Nord a doua zi, 22 aprilie, la ora 06.17.
Următorul tren va fi trenul rapid internaţional D 463 Bucureşti Nord - Thessaloniki, cu plecare la ora 12.24 şi sosirea în Thessaloniki/Salonic a doua zi, 23 aprilie, la ora 05.39. De fapt, aş fi foaaarte mirat să nu aibă un pic de întârziere - traversăm două graniţe, chiar dacă în interiorul Uniunii Europene!
Apoi, odată ajunşi în Salonic, vom avea la dispoziţie aproape două zile pentru a vizita acest mare oraş, al doilea ca mărime şi ca număr de turişti din Grecia.
Va urma!

duminică, aprilie 18, 2010

Zi de doliu naţional

Astăzi, duminică 18 aprilie 2010, Guvernul României a decis să păstreze o zi de doliu în memoria victimelor accidentului aviatic de la Smolensk, din 10 aprilie.
Ironia sorţii a făcut ca exact la ceremonia de comemorare a 70 de ani de la executarea de către sovietici a elitelor militare şi intelectuale poloneze, chiar conducerea ţării să-şi piardă viaţa în această tragică prăbuşire.
Mai multe detalii atât despre tragicul incident de săptămâna trecută, cât şi despre crimele în masă de acum 70 de ani se pot găsi pe Internet, după cuvântul-cheie "KATYN", de două ori tragic pentru polonezi în mai puţin de 100 de ani!
http://www.mediafax.ro/externe/lech-kaczynski-va-fi-inmormantat-duminica-la-cracovia-galerie-foto-5934351
http://www.rgnpress.ro/content/view/42751/#Scene_1
http://www.zf.ro/zf-24/100-000-de-oameni-asista-la-ceremonia-religioasa-pentru-presedintele-lech-kaczynski-5938411/
http://ro.wikipedia.org/wiki/Masacrul_de_la_Katy%C5%84

Dumnezeu să-i odihnească pe cei căzuţi şi să-i ajute pe cei rămaşi în viaţă!

vineri, aprilie 09, 2010

Parteneriatul - ultimele noutăţi

Au mai rămas 12 zile până la plecare: pe 21 aprilie, seara. Deja am cumpărat biletele de tren pentru deplasare, am făcut rezervările la hotel (în Salonic) şi am stabilit felul în care se va face cazarea (la elevii greci şi, respectiv, la hotelul din localitate).
Mai sunt necesare însă unele acte pentru întocmirea cardului european de sănătate: la elevii de peste 14 ani, doar o copie buletinului, iar la cei între 12 şi 14 certificatul de naştere şi buletinul unuia dintre părinţi (în copie, desigur). Luni după-amiază voi pleca la Botoşani cu aceste cereri pentru cardurile de sănătate, aşa că... grăbiţi-vă!
:)
Iată traseul (până în Salonic)

apoi din Salonic până în Kastoria

Şi imaginea de ansamblu:

vineri, aprilie 02, 2010

Mini-vacanţa de Paşte

De astăzi şi până pe 11 aprilie (inclusiv) suntem în vacanţă.
PAŞTE FERICIT TUTUROR!