Page Rank

 

OnePlusYou Quizzes and Widgets OnePlusYou Quizzes and Widgets

luni, ianuarie 30, 2012

Ziua lui Caragiale

Astăzi aniversăm 160 de ani de la naşterea marelui dramaturg, nuvelist, pamfletar, poet, scriitor, director de teatru, comentator politic și ziarist,
ION LUCA CARAGIALE ( 30 ianuarie 1852, satul Haimanale, Dâmboviţa - 9 iunie 1912, Berlin)
http://ro.wikipedia.org/wiki/Ion_Luca_Caragiale
Deşi atât de "vechi", scrierile sale au rămas tot timpul de o tristă actualitate, mulţi dintre români fiind uşor de identificat cu arhetipuri create de el.
Poate cea mai potrivită scriere a sa - potrivită pentru mediul nostru, şcolar, mai precis... - ar fi "Un pedagog de şcoală nouă". Oare stimabilul Marius Chicoş Rostogan nu se regăseşte măcar un pic în fiecare dintre cei care au dreptul (şi obligaţia) să scrie într-un catalog? ;)
http://ro.wikisource.org/wiki/Un_pedagog_de_%C8%99coal%C4%83_nou%C4%83
PS: Read it and weep...

marți, ianuarie 24, 2012

24 Ianuarie

Astăzi, 24 ianuarie 2012, am aniversat 153 de ani de la "Mica Unire" din 1859. De sărbătorit, mai puţin, în aceste momente de tristă dezbinare. Oricum, recordul - negativ - este, cred eu, deţinut de manifestările de la Constanţa (http://stirileprotv.ro/stiri/social/romanii-din-vechile-principate-nu-au-trait-cu-intensitate-unirea-mica.html), unde parada a durat mai puţin de 30 de secunde!
Se pare că evenimentele singulare din urmă cu 150 de ani, ca şi cele din 1918-1919, nu se vor mai repeta nici pe plan extern (circumstanţe favorabile determinante), nici pe plan intern, unde e clar că nu mai există un "acord" între năzuinţele cetăţenilor şi cele ale conducerii.
În fine, indiferent de condiţiile meteorologie sau de dispoziţia sufletească, un gest de recunoştinţă faţă de oamenii care au determinat viitorul României moderne este cu adevărat necesar.

miercuri, ianuarie 11, 2012

Welcome 2012

La Mulţi Ani tuturor în noul an!