Page Rank

 

OnePlusYou Quizzes and Widgets OnePlusYou Quizzes and Widgets

sâmbătă, februarie 18, 2012

Parteneriate 2012

Încercăm şi anul acesta să participăm la un parteneriat Comenius, la care tocmai am depus candidatura. Ca de obicei, vom afla rezultatele abia la începutul lui iulie.
Până atunci, însă, câteva cuvinte despre ceea ce intenţionăm să facem: un parteneriat între şcoli din Anglia (coordonator), România, Turcia, Polonia, Italia, Spania, Portugalia. Tema parteneriatului va fi dezvoltarea noţiunilor de antreprenoriat de la vârste mai "fragede", beneficiind - mai ales - de experienţa şcolii coordonatoare: în Anglia antreprenoriatul este predat în cadru şcolar de la clasele mici (echivalentul în ani al clasei a II-a primare) şi din câte am înţeles, şcoala respectivă are ca parte practică un atelier în care copiii confecţionează şi comercializează obiecte decorative (bijuterii).
Evident, vor fi unele schimbări faţă de primul parteneriat: în primul rând nu vom mai avea echipe mari şi deplasări puţine, ci vom vizita fiecare din ţările partenere şi vom primi vizita tuturor în aprilie 2014. În cel de-al doilea rând, nu ştiu dacă va mai fi valabilă partea în care elevii vor fi găzduiţi tot la familii de elevi; voi propune acest lucru la prima întâlnire (octombrie 2012, la şcoala coordonatoare, numai cu coordonatorii echipelor naţionale), dar nu ştiu dacă vor fi de acord cu această idee, chiar dacă 5-6 zile într-o familie sunt mult mai importante şi mai interesante decât aceleaşi 5-6 zile la un hotel!
Un alt proiect european la care am candidat, de data aceasta individual, va presupune deplasarea mea pentru o săptămână la un curs de "e-jurnalism", în Finlanda (la nord de Cercul Polar), între 11 şi 16 iunie, deci în penultima săptămână de cursuri. Mare grijă la cei care vor să participe la Olimpiada de Toamnă... :))
PS: deocamdată am depus doar candidaturile la ambele proiecte, dar am motive serioase de a crede că vor fi aprobate, deoarece: la proiectul multilateral, Anglia, ţara coordonatoare, are un număr mult mai mare de proiecte aprobate decât Turcia (care, după cum ştim, NU face parte din Uniunea Europeană) sau alte ţări mai mici (care, logic, au şi contribuţii mai mici la bugetul pentru astfel de proiecte al Uniunii Europene); de asemenea, antreprenoriatul face parte din priorităţile pe anul 2012 ale Agenţiei din Anglia, deci se vor acorda şi puncte suplimentare. La proiectul individual, de asemenea, fiind prima dată când candidez la aşa ceva, se vor acorda puncte suplimentare; evident, nu numai acesta e motivul pentru care sper că-mi va fi aprobată candidatura, dar nu e momentul să mai intrăm în detalii.
;)