Page Rank

 

OnePlusYou Quizzes and Widgets OnePlusYou Quizzes and Widgets

joi, aprilie 30, 2009

1 Mai

Mâine vom sărbători ziua de Întâi Mai, Ziua Muncii - cum altfel decât cu o zi liberă!
http://ro.wikipedia.org/wiki/Ziua_Muncii
În zilele noastre, dacă ne ajută vremea, "unu mai muncitoresc" a ajuns o simplă ocazie de a ieşi la iarbă verde pentru mici şi/sau grătar...
Oricum, să ne bucurăm de un week-end prelungit!
Iată nişte imagini cu sărbătorirea zilei de 1 Mai din Bombay (sau Mumbay), India, 2007, Paris 2000, Stockholm 2006 şi Bucureşti 2008. Vede cineva diferenţele?
1. Mumbay, 2007

2. Paris 2000

3. Stockholm 2006

4. Bucureşti 2008

miercuri, aprilie 29, 2009

Cutremure?

Gata cu cutremurele...
Se pare că acesta a fost "marele" cutremur anunţat cu surle şi trâmbiţe de prezicătorii otevişti.
Păcat că nu toată lumea a vizionat şi a înţeles interviurile şi explicaţiile celei mai competente persoane în acest domeniu, profesorul Gheorghe Mărmureanu, directorul Institutului de Fizică a Pământului. Pe scurt, nu există posibilitatea de a se prezice un cutremur cu exactitate. Ceea ce se poate afla, este de ordinul zecilor de secunde înainte de producerea sa; evident, nu va fi anunţat "publicul larg", deoarece rezultatul ar fi cel mult o panică generalizată - deci mai multe victime şi/sau pagube.
Pentru mai multe detalii, căutaţi numele profesorului Mărmureanu pe Internet şi veţi găsi suficiente rezultate!

miercuri, aprilie 22, 2009

Ziua Pământului

Astăzi, 22 aprilie, se sărbătoreşte "Ziua Pământului". Puteţi găsi numeroase detalii doar făcând "click" pe icoana de la Google - observaţi că nu sunt simbolurile obişnuite?
http://www.euractiv.ro/uniunea-europeana/articles%7CdisplayArticle/articleID_2846/Tema-zilei-de-Ziua-PamantuluiSindromul-poluare-afecteaza-milioane-de-vieti.html
http://www.ziuapamantului.com/
Intraţi, citiţi, înscrieţi-vă!
Cum de ce?
1. Pentru că vă pasă de ceea ce se întâmplă cu planeta noastră.
2. Pentru că vreţi să participaţi la proiecte şi parteneriate, nu?

luni, aprilie 20, 2009

Economia de energie

Oare e bine să încercăm să economisim energia? De ce să ne obosim?
Hai să vedem nişte răspunsuri la:
http://www.economisestepentrutine.ro/
Sau, mai bine, chiar un mic joc:
http://honoloko.eea.europa.eu/Honoloko.html
Give it a try!

duminică, aprilie 19, 2009

HRISTOS A ÎNVIAT!



Paşte fericit tuturor!
Din păcate, ne întâlnim marţi la şcoală... :(

vineri, aprilie 17, 2009

Vinerea Patimilor

Mai este doar o zi până la începutul celei mai importante sărbători creştine: Paştele.
Astăzi creştinii ortodocşi sărbătoresc (sărbătorim, de fapt...) Vinerea Patimilor sau Vinerea Mare. Mai multe detalii la:
http://www.pastefericit.com/traditii.php
Vom reveni :)

duminică, aprilie 12, 2009

Vizite, parteneriate, meciuri, vacanţă!





A fost o săptămână plină de evenimente, mai ales cea de-a doua parte a sa.
Joi au avut loc două evenimente la Şcoala Havârna: Primul a fost o vizită a clasei a X-a de la Grupul Şcolar "Regina Maria" din Dorohoi, clasă a cărei dirigintă este d-na. profesoară Otilia Haldan. Colectivul clasei (19 eleve!) a prezentat şi câteva momente vesele (teatru, dans), precum şi unele fotografii ce descriu Grupul Şcolar.
Cel de-al doilea eveniment, începând de la ora 11.00 (după plecarea celor din Dorohoi) a fost prezentarea şi iniţierea unui parteneriat Şcoală-Biserică. Mai întâi preotul-paroh Lucian Iacob a prezentat ideea proiectului, apoi copiii au vizionat câteva momente ale unei "lecţii demonstrative" desfăşurate în altă localitate. Vom reveni cu detalii şi fotografii.
Azi, duminică, au avut loc meciurile de fotbal între echipe ale comunei Havârna şi ale comunei Mileanca, pe terenul de sport din Mileanca. La categoria "Juniori", echipele şcolare antrenate de prof. Ionuţ Carabulea (Mileanca) şi prof. Adrian-Petrică Săcrieriu (Havârna), s-au confruntat şi au obţinut un scor final de 5-1 (pentru Havârna). Felicitări! :) La categoria seniori, echipe ale comunei, scorul a fost ceva mai echilibrat, 2-2.
PS: La Mulţi Ani tuturor celor cu nume de flori!

vineri, aprilie 03, 2009

NATO - 60



Mâine, 4 aprilie 2009, Alianţa Nord-Atlantică împlineşte vârsta de 60 de ani.
North Atlantic Treaty Organisation (Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord) îşi are originile în perioada imediat următoare sfârşitului celui de-al doilea război mondial, când Aliaţii (mai precis, Statele Unite, Anglia, Franţa) au realizat că Uniunea Sovietică are interese total diferite referitor la viitorul Europei. S-a ajuns astfel la necesitatea formării unei alianţe defensive, cu puterea Statelor Unite ale Americii ca pilon central. Doar cinci state au semnat Tratatul de la Bruxelles la 17 martie 1948 (Regatul Unit, Franţa şi Benelux - Belgia, Olanda, Luxemburg), apoi la 4 aprilie 1949 Tratatul de la Washington, la care au aderat alte şapte naţiuni: Statele Unite ale Americii, Canada, Portugalia, Italia, Norvegia, Danemarca şi Islanda.
Cel mai important pasaj al tratatului este Articolul V, care declară:
Părţile convin că un atac armat împotriva uneia sau mai multora dintre ele, în Europa sau în America de Nord, va fi considerat un atac împotriva tuturor şi, în consecinţă, sunt de acord ca, dacă are loc asemenea atac armat, fiecare dintre ele, în exercitarea dreptului la auto-apărare individuală sau colectivă recunoscut prin Articolul 51 din Carta Naţunilor Unite, va sprijini Partea sau Părţile atacate prin efectuarea imediată, individual sau de comun acord cu celelalte Părţi, a oricărei acţiuni pe care o consideră necesară, inclusiv folosirea forţei armate, pentru restabilirea şi menţinerea securităţii zonei nord-atlantice.

Această frază s-a referit la început la cazul în care URSS ar fi lansat un atac împotriva aliaţiilor europeni ai Statelor Unite, în urma căruia SUA ar fi trebuit să trateze Uniunuea Sovietică ca şi cum ar fi fost atacată ea însăşi.
Mai multe detalii referitoare la istoria acestei alianţe militare (cea mai durabilă din istorie, până acum) găsiţi la adresa:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Organiza%C5%A3ia_Tratatului_Atlanticului_de_Nord
sau câutând " istoria NATO" pe Google.