Page Rank

 

OnePlusYou Quizzes and Widgets OnePlusYou Quizzes and Widgets

luni, iunie 15, 2009

Vacanţa mare

Azi e prima zi de vacanţă. Cu mici excepţii (absolvenţii claselor a VIII-a, cei patru corijenţi şi absolvenţii clasei a IV-a de la Gârbeni şi Başeu), ne revedem pe 14 septembrie!
Din nefericire, nu am fotografii de la festivitatea (ploioasă) de premiere. Poate mâine să iau de la cineva...
Doar câteva poze de la banchetele şi premierea celor de la clasele a IV-a A (d-na. învăţătoare Ciubotaru Lucica) şi a IV-a B (d-na. învăţătoare Jităreanu Elena) de joi, 11 iunie.





miercuri, iunie 03, 2009

... şi trei filme :)



Încă cinci fotografii

PS: cine mai vrea şi alte fotografii sau filmuleţe trebuie doar să le solicite - mie sau d-lui. profesor Săcrieriu!

Serbare de 1 Iunie

În Havârna s-au desfăşurat mai multe concursuri cu ocazia zilei copilului: de desene pe asfalt, de biciclete etc. Iată câteva fotografii şi filme (ale prof. Adrian-Petrică Săcrieriu):

luni, iunie 01, 2009

1 iunie - ziua copilului!

La Mulţi Ani tuturor copiilor de ziua lor!
Mai multe despre ziua internaţională a copilului la adresa de mai jos:
http://www.utilecopii.ro/articole/1-iunie.asp
Sau, o variantă:
"Cum s-a născut Ziua Copilului

Ziua Copilului este o sărbătoare a cărei poveste a început pe... 23 aprilie 1920, în Turcia. Cum s-a ajuns însă la data de 1 iunie nu se ştie exact. Varianta cea mai răspândită este cea conform căreia, în 1925, unul dintre consulii Chinei la San Francisco a strâns copiii orfani de origine chineză pentru a sărbători Festivalul Dragonului. Întâmplarea face că acest lucru s-a întâmplat pe 1 iunie, zi în care avea loc şi Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor de la Geneva. Ulterior, această dată a fost preluată de multe state, în special cele comuniste, ca Zi a Copilului. În 1954, Organizaţia Naţiunilor Unite a recomandat tuturor ţărilor să adopte o zi universală a copilului, ca simbol al bunei înţelegeri dintre copii şi al activităţilor de promovare a bunăstării mondiale a acestora.

Guvernul fiecărui stat în parte a avut libertatea de a desemna o dată anume, aşa s-a ajuns ca aceasta să difere de la o ţară la alta. 25 de state, în general foste sau actuale comuniste, sărbătoresc pe 1 iunie Ziua Copilului, iar printre alte zile alese menţionăm: 6 ianuarie - Uruguay, 30 aprilie - Mexic, 5 mai - Japonia, 12 octombrie - Brazilia, 14 noiembrie - India şi 25 decembrie - ţările din Africa Centrală.

În plus, există ţări în care data nu este fixă, astfel: ultima duminică din mai - Ucraina, a treia duminică din iulie - Cuba, a doua duminică din august - Argentina şi a patra miercuri din octombrie - Australia. Mai mult, în Cehia, deşi se sărbătoreşte pe 1 iunie, Ziua Copilului nu este recunoscută oficial, iar în Italia şi Israel nu se sărbătoreşte deloc." (ziarulring.ro)

Iată şi o poză cu animale hazlii (ale vecinului meu):