Page Rank

 

OnePlusYou Quizzes and Widgets OnePlusYou Quizzes and Widgets

joi, decembrie 31, 2009

LA MULŢI ANI 2010!



Vă urez - şi îmi doresc, de asemenea - un an 2010 cât mai plin de succese (sau chiar succesuri, de ce nu?) şi cât mai multă fericire!
La Mulţi Ani!
Un An Nou Fericit!

marți, decembrie 22, 2009

După 20 de ani

Nu e doar titlul unui roman de Alexandre Dumas, ci o realitate!
În această seară se împlinesc două decade de la dărâmarea regimului Ceauşescu.

luni, decembrie 21, 2009

21 decembrie



Au trecut aproape două decenii de la "Revoluţia Română". Acum 20 de ani, pe o vreme ceva mai caldă, e drept, mulţi bucureşteni ieşeau în stradă pentru a-şi exprima dorinţa de libertate. Unii din ei au apucat să-şi vadă visul cu ochii, alţii au reuşit să vadă doar partea "neagră" a libertăţii - şomaj, sărăcie, nesiguranţă, dar alţii, câteva ste de tineri, n-au mai reuşit să vadă lumina zilei următoare. LOR - şi nu numai - le datorăm viaţa de azi; să ne gândim umai la partea frumoasă a ei, nu la criza economică, politică şi socială în care ne aflăm încă...
Eternă recunoştinţă şi amintire eroilor care au fost omorâţi în acele zile de decembrie 1989!

luni, decembrie 14, 2009

14 decembrie 1989

Astăzi s-au împlinit două decenii de la prima "scânteie" a Revoluţiei Române. Puţini mai ţin minte, dar întâile manifestări împotriva regimului comunist din România anului 1989 s-au desfăşurat la Iaşi, unde, în Piaţa Unirii, s-a încercat organizarea unei manifestaţii de protest. Autorităţile vremii au reacţionat dur, împiedicând manifestarea.
Pentru cei interesaţi, pe TVR1 se difuzează în aceste zile un serial documentar despre Revoluţia Română din decembrie 1989; primul episod va fi reluat în această noapte de la ora 01.25, iar cel de-al doilea (despre Timişoara) va fi difuzat mâine la ora 18.25. Toată lumea ar avea ceva de învăţat din acest film documentar - să-l urmărim împreună, deci!
LATER EDIT: de fapt, la ora 17.00, pe TVR1!

sâmbătă, decembrie 12, 2009

Vacanţă de iarnă!

Azi a fost prima zi de vacanţă. Până pe 4 ianuarie 2010 - linişte şi pace, sperăm...
Vacanţă plăcută tuturor!

marți, decembrie 01, 2009

1 Decembrie

Ziua Naţională a României!
Pentru a evita să mă repet, vă voi "trimite" la postarea de anul trecut.
Mai interesant este că vom reveni mâine la şcoală, pentru ultimele zile dinainte de vacanţă. Cu exactitate, 2, 3, 4 decembrie; apoi, săptămâna 7-11 decembrie, iar apoi vacanţa de iarnă până pe 4 ianuarie.
Încă 8 zile de cursuri şi gata pe 2009!
:))