Page Rank

 

OnePlusYou Quizzes and Widgets OnePlusYou Quizzes and Widgets

luni, februarie 21, 2011

(e) din parteneriat(e)

Din câte am văzut, puţinii cititori ai blogului au fost preocupaţi în ultima vreme de poezioare, virgule, alegeri care au avut loc acum câteva luni, dar n-au observat "e"-ul din parteneriate!
Astăzi (termenul-limită) am depus candidatura şcolii noastre într-un alt parteneriat Comenius, de data aceasta cu coordonator din Turcia. Alături de Turcia şi România sunt şcoli din Italia, Portugali, Anglia, Franţa, Polonia şi Lituania (în total opt parteneri). Tema acestui proiect, intitulat "Different lives, same experiences", o constituie proverbele din ţările membre. Dacă va fi aprobat (nu văd de ce nu...), se va desfăşura între 1 septembrie 2011 şi 31 august 2013.
Aşadar... să ne vedem sănătoşi!
PS: hai cu poeziile! ;)

vineri, februarie 11, 2011

Noutăţi despre parteneriat(e)

Vom pleca pe data de duminică 27 martie spre Suceava cu microbuzul şcolar (probabil în jurul orei 11.00), apoi de la Suceava Nord până la Bucureşti Nord cu rapidul 383 (12.23 - Suceava, 19.21 - Bucureşti). Din gară până la aeroportul Băneasa vom ajunge cu autobuzul 780, iar avionul spre Madrid (Wizzair W6 3171) va pleca la ora 22.50 şi va ateriza în Madrid a doua zi la ora 01.50 (ora locală - va trebui să ne "aliniem" ceasurile la ora lor...). Din nefericire metroul spaniol nu circulă noaptea, astfel că vom mai sta în aeroport până la ora 6.00 (prima cursă a metroului), iar apoi vom circula cu metroul până la staţia de plecare a companiei Avanzabus, al cărei autobuz ne va "ajuta" să ajungem la Badajoz, de la 07.30 la 13.15.
În cele din urmă, la Badajoz ne va întâmpina profesorul de engleză şi prietenul meu, dl. Juan Luis Salguero Rodriguez, cel care se va ocupa de activităţile noastre în zilele cât vom sta în zonă (până sâmbătă). Vom avea şi un număr de excursii atunci.
Apoi, odată ajunşi înapoi în Madrid (sâmbătă, 2 aprilie, la prânz), ne vom caza la Hostal Panizo şi vom vizita Madridul până în seara zilei următoare, deoarece avionul de întoarcere va pleca spre ţară în dimineaţa zilei de 4 aprilie, la ora 02.20.
Mai vedem noi detaliile, dar între timp vreau să reţinem un lucru important: bagajul pe care îl putem lua în avion va trebui să se încadreze în dimensiunile următoare:
55 centimetri / 40 centimetri / 20 centimetri; greutatea "maximă": 10 kilograme. Putem lua un singur bagaj.
Hasta luego! :P