Astăzi e 23 august. Fosta zi naţională a României timp de 41 de ani, între 1948 şi 1989, acum zi de doliu, deoarece semnificaţiile reale ale actului din 1944 pot fi văzute la adevărata lor valoare - şi, mai ales, zi de doliu din cauza pactului sovieto-german, cunoscut sub numele de "Pactul Ribentropp-Molotov", încheiat la 23 august 1939; din cauza acestui pact germanii au început conflictul armat ce va deveni apoi cel de-al doilea război mondial, iar în iunie 1940 URSS va anexa, în urma unui ultimatum, Basarabia şi Bucovina - a rămas acum doar o zi de vară ca oricare alta.
Nici zi naţională, nici zi de doliu naţional, ci doar un prilej pentru unii nostalgici să rememoreze ce vor ei din zilele demult apuse şi să se plângă cât de rău o duc azi şi cât de bine - spun ei - era atunci.
Eu m-aş bucura dacă toţi elevii ar şti cu precizie când este sărbătoarea naţională a României acum, de când a început sărbătorirea ei şi mai ales ce semnifică!
sâmbătă, august 23, 2008
miercuri, august 20, 2008
Ştiri... de la guvern!
Se aude din "înalte surse" că vor interveni modificări de formă în şcolile româneşti. Aparent, printre cele mai importante schimbări vor fi:
1. O interdicţie a testelor, tezelor, extemporalelor etc. în zilele de luni şi vineri; tot în acelaşi registru, nu se vor mai putea susţine în aceeaşi zi o teză şi un extemporal sau două teze (de fapt, acest lucru nu s-a întâmplat nici înainte).
2. Se va încerca rezolvarea problemei elevilor mai înalţi şi a celor mai mici de statură prin dotarea şcolilor cu bănci de înălţimi diferite, clasele urmând să fie aranjate asemănător amfiteatrelor (adică băncile mai înalte - şi deci elevii mai înalţi - în spate, descrescând spre catedră).
3. Va fi interzisă comercializarea de produse alimentare de tip fast-food în incinta şcolilor.
4. Se aude că în programul "Cornul şi laptele" nu va mai fi inclusă brânza topită, din cauza calităţii scăzute a produsului în unele zone.
Câte dintre aceste modificări vor intra în vigoare şi mai ales când se va întâmpla acest lucru rămâne de văzut. Însă posibilitatea de a începe chiar din toamnă e destul de mare - cu condiţia necesară şi suficientă ca guvernanţii, în frunte cu moldoveanul Adomniţei, să fie realmente preocupaţi de învăţământ, măcar acum, înainte de alegeri...
marți, august 19, 2008
Negativism???
sâmbătă, august 16, 2008
Cum facem?
Pentru ca să fie clar că nu sunt doar vorbe goale, pun la dispoziţie adresa mea de e-mail (una din ele...) pentru a fi mai uşor de găsit de către cei care au idei/sugestii/articole/întrebări etc.
modreamihai@gmail.com
Sper că nu vreţi şi parola...
:))
modreamihai@gmail.com
Sper că nu vreţi şi parola...
:))
Primul pas
După cum spunea un înţelept chinez, chiar şi cea mai lungă călătorie începe cu primul pas. Acest prim "articol" se intenţionează a fi primul pas al blog-ului Şcolii Havârna. De ce ar avea o şcoală nevoie de blog? Părerea mea este că ar putea fi - cu ajutorul altor colegi şi al elevilor - un fel de ziar electronic al şcolii, cu toate lucrurile care sunt demne de adus la cunoştinţa celor implicaţi: profesori, elevi, părinţi şi nu numai.
Să considerăm, aşadar, acest blog (la începuturile sale) drept unul din paşii necesari pentru a aduce Şcoala cu clasele I-VIII Havârna în rândul şcolilor moderne!
Să considerăm, aşadar, acest blog (la începuturile sale) drept unul din paşii necesari pentru a aduce Şcoala cu clasele I-VIII Havârna în rândul şcolilor moderne!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)