Page Rank

 

OnePlusYou Quizzes and Widgets OnePlusYou Quizzes and Widgets

miercuri, august 20, 2008

Ştiri... de la guvern!

Se aude din "înalte surse" că vor interveni modificări de formă în şcolile româneşti. Aparent, printre cele mai importante schimbări vor fi:


1. O interdicţie a testelor, tezelor, extemporalelor etc. în zilele de luni şi vineri; tot în acelaşi registru, nu se vor mai putea susţine în aceeaşi zi o teză şi un extemporal sau două teze (de fapt, acest lucru nu s-a întâmplat nici înainte).


2. Se va încerca rezolvarea problemei elevilor mai înalţi şi a celor mai mici de statură prin dotarea şcolilor cu bănci de înălţimi diferite, clasele urmând să fie aranjate asemănător amfiteatrelor (adică băncile mai înalte - şi deci elevii mai înalţi - în spate, descrescând spre catedră).

3. Va fi interzisă comercializarea de produse alimentare de tip fast-food în incinta şcolilor.

4. Se aude că în programul "Cornul şi laptele" nu va mai fi inclusă brânza topită, din cauza calităţii scăzute a produsului în unele zone.

Câte dintre aceste modificări vor intra în vigoare şi mai ales când se va întâmpla acest lucru rămâne de văzut. Însă posibilitatea de a începe chiar din toamnă e destul de mare - cu condiţia necesară şi suficientă ca guvernanţii, în frunte cu moldoveanul Adomniţei, să fie realmente preocupaţi de învăţământ, măcar acum, înainte de alegeri...

Niciun comentariu: