Page Rank

 

OnePlusYou Quizzes and Widgets OnePlusYou Quizzes and Widgets

duminică, octombrie 19, 2008

Parteneriate şcolare

Ce este un parteneriat şcolar?
Mai întâi de toate, aş încerca să aflu opiniile voastre, ale elevilor Şcolii Havârna, referitoare la parteneriate şcolare. Să-mi spuneţi (scrieţi) ce credeţi voi că înseamnă un parteneriat şcolar, să încercaţi un exemplu etc.
După aceea vom vedea despre parteneriate. Cu alte şcoli din judeţ, cu alte şcoli din ţară şi chiar cu alte şcoli din Europa... Dar nu oricine poate participa la aceste parteneriate. Pentru cele de nivel judeţean sau naţional este necesar "doar" să fiţi bine-crescuţi, nu foarte obraznici şi - de preferinţă -să aveţi noţiuni de folosire a calculatorului, să ştiţi să scrieţi un e-mail, să dialogaţi civilizat prin intermediul Internetului. Pentru cel internaţional (la care, până acum, alături de organizatorii din Franţa mai participă şi câte o şcoală din Danemarca, din Italia, din Spania şi din Grecia) este necesar, fireşte, să ştiţi să vă exprimaţi într-o limbă străină (engleză şi/sau franceză), dar mai ales să fiţi conştienţi că aceste parteneriate externe au o tematică; la acesta, tematica este mediul înconjurător, dezvoltarea armonioasă (astfel încât să nu afectăm prea mult natura), prevenirea poluării etc.
Aşa că, până una-alta, până să ajungem la vizite şi schimburi de experienţă, este necesar să ne dovedim interesul şi mai ales aptitudinile pentru participarea la astfel de proiecte.
Vă aştept!

Niciun comentariu: