Page Rank

 

OnePlusYou Quizzes and Widgets OnePlusYou Quizzes and Widgets

vineri, septembrie 11, 2009

E oficial - Olanda a "ieşit" din parteneriat

 


O veste rea şi o veste bună: vestea rea ar fi că Olanda nu a mai fost aprobată ca membru al parteneriatului şcolar (deci nu vom mai primi vizita olandezilor în primăvară), iar vestea bună ar fi că Spania e "alternativa". Aşadar, şcoala spaniolă "IES Campos de San Roque" din oraşul Valverde de Leganes, regiunea Extremadura va fi partenera noastră! Prietenul meu, profesorul de engleză de acolo (unul din ei, în fine...) Juan Luis Salguero Rodriguez (în fotografie), a venit cu propunerea (la care am subscris din toată inima, de altfel) ca echipa spaniolă să ne însoţească pe drumul de întoarcere din Franţa - deci plecăm 15+4 şi ne întoarcem 25+7 sau 8!
Ceea ce mă aduce şi la alte chestiuni ce vor tebui stabilite rapid:
1. Drumul se va face cu trenul (deh, e proiect de mediu şi n-ar fi bine să încurajăm chiar noi poluarea,nu?) şi va dura aproximativ 48 de ore. Cu alte cuvinte, plecăm într-o seară de luni din Havârna şi ajungem miercuri seara la Issoudun. Pentru cei interesaţi, la adresa http://fahrplan.oebb.at/bin/query.exe/dn se găseşte un planificator de voiaj excelent; încercaţi şi voi să alcătuiţi trasee :)
2. Comunicarea între elevii membri ai proiectului: după lansarea site-ului dedicat proiectului (lansare ce va avea loc în jurul datei de 1 octombrie), vor exista întâlniri lunare între elevii interesaţi din România şi cei din Spania şi Franţa. Evident, ne vom concentra pe relaţiile cu aceste două ţări pentru că ele vor fi partenerii noştri direcţi în 2010. Întâlnirile vor avea loc în seara de miercuri, cu aproximaţie între orele 18.00 şi 19.00. E târziu, dar trebuie să reţinem că eistă o diferenţă de fus orar şi elevii din Franţa au ore până după-amiaza tot timpul, nu accidental - cum s-a mai întâmplat la noi. În plus faţă de întâlnirile oficiale, puteţi lua legătura cu elevii respectivi şi de acasă, atâta vreme cât vom fi cu toţii de acord să respectăm şi să semnăm un set de condiţii valabil pentru toţi. Vezi imaginea de mai jos...
Printre altele, pe site vor apărea şi fotografii ale elevilor, şcolii, localităţii etc., aşa că aici contez şi pe ajutorul vostru!
Ne vedem luni!

PS: pe o notă ceva mai gravă, azi comemorăm 8 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001. Căutaţi pe Net detaliile atrocităţii de atunci...

2 comentarii:

Anonim spunea...

Muțumim de informații

Unknown spunea...

salut,
te rog posteaza si denumirea site-ului dedicat proiectului.
thanks!!!