Prezentarea comunei de catre Consiliul Judetean Botosani, deci oficiala: Comuna Havîrna face parte din comunele mari din nordul judetului Botosani, comuna cu oameni mândri, harnici si gospodari, agricultori si crescatori de animale; destoinici, mereu în competitie de a obtine mai mult prin munca cinstita, cu gospodarii frumoase si bine îngrijite. Havîrna este o comuna cu oameni dornici de învatatura. Din comuna s-au ridicat intelectuali ce au contribuit si contribuie la dezvoltarea culturii în localitate si în tara. Profesori universitari ca Harjoaba Ioan, Petrescu Gheorghe, pictorul Petre Achiteni – renumit în arta decorativa bisericeasca în tara si strainatate, doctori în mari spitale din judet si din tara, ingineri si cadre militare în toata tara, fac cinste comunei.
Asezare geografica: Conuma Havîrna este asezata în partea de nord a judetului Botosani pe cele doua maluri a râului Baseu, învecinându-se la N cu comuna Mileanca, la E cu comuna Stiubieni, la S si S-E cu comunele Vorniceni, Cordareni si George Enescu, iar la vest cu comunele Hudesti si Concesti. Este situata de o parte si de alta a Drumului Judetean Dorohoi – Darabani, respectiv la 24 si 15 km distanta de cele doua orase. Relieful este deluros facând pare din Nordul Podisului Moldovei, cu dealuri joase si coame netede asemanatoare câmpiei. În componenta comunei intra sase sate: Havîrna, Garbeni, Tatareseni, balinti, Galbeni si Neculce, toate asezate de o parte si de alta a râului Baseu. Corect ... Havirna
Da, dar chiar în blogul dvs., la 17 iulie 2008, spuneaţi "HAVÂRNA", nu Havîrna... Şi dacă încercăm "HAVÎRNA" pe Google (motorul de căutare) ne întreabă dacă nu am dorit să scriem "HAVÂRNA"; de asemenea, pe Google Earth e "HAVÂRNA"; pe actele oficiale de la inspectoratul şcolar la fel; pe unele buletine, la fel. Până la urmă, nu ştiu cât e de importantă o literă, atâta vreme cât nu dă naştere la confuzii. Mă aşteptam (şi) la nişte observaţii referitoare la conţinut...
6 comentarii:
.
Parca este Havirna corect ... http://cornelcaruntu.blogspot.com/
@Căruntu: majoritatea denumirilor sunt de Havârna, mai puţine de Havîrna - inclusiv pe Internet şi în actele oficiale.
Prezentarea comunei de catre Consiliul Judetean Botosani, deci oficiala: Comuna Havîrna face parte din comunele mari din nordul judetului Botosani, comuna cu oameni mândri, harnici si gospodari, agricultori si crescatori de animale; destoinici, mereu în competitie de a obtine mai mult prin munca cinstita, cu gospodarii frumoase si bine îngrijite.
Havîrna este o comuna cu oameni dornici de învatatura. Din comuna s-au ridicat intelectuali ce au contribuit si contribuie la dezvoltarea culturii în localitate si în tara. Profesori universitari ca Harjoaba Ioan, Petrescu Gheorghe, pictorul Petre Achiteni – renumit în arta decorativa bisericeasca în tara si strainatate, doctori în mari spitale din judet si din tara, ingineri si cadre militare în toata tara, fac cinste comunei.
Asezare geografica: Conuma Havîrna este asezata în partea de nord a judetului Botosani pe cele doua maluri a râului Baseu, învecinându-se la N cu comuna Mileanca, la E cu comuna Stiubieni, la S si S-E cu comunele Vorniceni, Cordareni si George Enescu, iar la vest cu comunele Hudesti si Concesti. Este situata de o parte si de alta a Drumului Judetean Dorohoi – Darabani, respectiv la 24 si 15 km distanta de cele doua orase.
Relieful este deluros facând pare din Nordul Podisului Moldovei, cu dealuri joase si coame netede asemanatoare câmpiei.
În componenta comunei intra sase sate: Havîrna, Garbeni, Tatareseni, balinti, Galbeni si Neculce, toate asezate de o parte si de alta a râului Baseu.
Corect ... Havirna
Da, dar chiar în blogul dvs., la 17 iulie 2008, spuneaţi "HAVÂRNA", nu Havîrna...
Şi dacă încercăm "HAVÎRNA" pe Google (motorul de căutare) ne întreabă dacă nu am dorit să scriem "HAVÂRNA"; de asemenea, pe Google Earth e "HAVÂRNA"; pe actele oficiale de la inspectoratul şcolar la fel; pe unele buletine, la fel. Până la urmă, nu ştiu cât e de importantă o literă, atâta vreme cât nu dă naştere la confuzii.
Mă aşteptam (şi) la nişte observaţii referitoare la conţinut...
Trimiteți un comentariu